top of page
pexels-tim-gouw-443428.jpg

VEEL GESTELDE VRAGEN

Welkom bij onze FAQ sectie die u de laatste informatie en advies geeft over al onze producten & diensten. 

Kan je het antwoord op je vraag niet vinden? Stuur ons een e-mail naar support@decilo.be

Algemene vragen

General Questions

Wat is het belangrijkste voordeel van decilo producten?

Elk decilo product wordt op maat gemaakt, zodat het perfect past bij de vorm van uw oren. 👂 Omdat elk oor uniek is (zelfs uw linkeroor is anders dan uw rechteroor!), zijn onze producten de enige die u een optimaal comfort en een perfecte pasvorm bieden. 👌

Wij gebruiken de nieuwste 3D technologie om u de meest nauwkeurige en comfortabele producten op maat te voorzien. Ons productieproces combineert de nieuwste technologie met handmatig werk om elk detail van uw oren te behouden.

Hoe kan ik op maat gemaakte decilo producten bestellen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om onze producten te bestellen. Omdat elk decilo product is op maat gemaakt, hebben we uw oorafdruk nodig. Hier zijn de verschillende opties om onze producten te bestellen :

Optie 1 : Bezoek ons in onze hoofdwinkel in Brussel (Edith Cavellstraat 171, 1180 Ukkel - België). Ons team van gecertificeerde audiologen zal uw oorafdrukken in 3D gratis maken en u kunt daar uw oordopjes bestellen. Gelieve een afspraak te maken.

Optie 2 : Als u niet onze hoofdwinkel kunt bezoeken, maak dan een afspraak met een van onze dealers. Raadpleeg deze pagina om de dichtstbijzijnde geautoriseerde audioloog dealer te vinden. De contactgegevens van onze edalers worden daar direct weergegeven.

Optie 3 : Als u geen dealer bij u in de buurt kunt vinden, neem dan contact met ons op. Wij zullen u doorverbinden met een lokale audioloog bij u in de buurt. Hij of zij zal zorgen voor het maken van uw oorafdrukken en deze achteraf naar ons toe sturen.

Optie 4 : Als we uw oorafdrukken al hebben, kunt u direct contact met ons opnemen om uw bestelling te plaatsen.

Waar is de hoofdwinkel van decilo gevestigd?

Onze hoofdwinkel is gelegen op het volgende adres:

Edith Cavellstraat 171

1180 Ukkel

België

Ik wil graag een tweede decilo product kopen, moet ik nieuwe oorafdrukken maken?

Goed nieuws! We zijn blij dat u tevreden bent over onze producten 😊 Je hoeft geen nieuwe oorafdrukken maken. Inderdaad, wij bewaren uw oorafdrukken zorgvuldig in onze digitale database voor vijf jaar. U kunt dus gewoon het gewenste product bestellen via onze e-shop. Na 5 jaar adviseren wij u om nieuwe afdrukken te maken.

Ik ben mijn decilo product kwijt, kan ik een nieuwe kopen?

In geval van verlies kunnen wij direct een nieuwe productie van uw op maat gemaakt product opstarten. Je hoeft geen nieuwe oorafdrukken maken. Inderdaad, wij bewaren uw oorafdrukken zorgvuldig in onze digitale database voor vijf jaar.

Hoe lang duurt het om de producten te vervaardigen?

De productietijd voor oordopjes is ongeveer 2 weken na ontvangst van de oorafdrukken. Voor op maat gemaakte in-ear monitors bedraagt de productietijd 3 weken.

 

Voor degenen die niet kunnen wachten, hebben we een Express Service opgezet (alleen voor gehoorbescherming). Uw product zal in recordtijd (4-5 werkdagen) klaar zijn. Er worden extra kosten in rekening gebracht.

Waar worden decilo producten vervaardigd?

Al onze producten worden door ons vervaardigd in onze productie-eenheid in de hoofdstad van Europa, in Brussel (België).

Wat gebeurt er als mijn op maat gemaakte product niet bij mij past?

Uw tevredenheid is onze eerste prioriteit. Elk oor heeft een andere periode nodig om te wennen aan onze op maat gemaakte producten. Je hebt misschien 2-3 weken nodig om je aan te passen. Neem contact met ons als u vragen of problemen heeft met uw op maat gemmakt product.

 

Naast de standaard garantie van 2 jaar die fabricagefouten dekt, bieden wij een garantie op pasvorm en afdichting voor een periode van 1 maand na levering van het product. Wij bieden de beste garanties in de industrie. Lees meer over onze garantie op onze "Algemene Voorwaarden" pagina.

Ik wil graag een wijziging aanbrengen in mijn bestelling. Is dit mogelijk ?

Stuur een e-mail naar support@decilo.be voor eventuele wijzigingen aan uw bestelling. Als uw product al in productie is, is het helaas niet meer mogelijk om uw bestelling te wijzigen.

Hoe kan ik de linker- en rechterkant van mijn decilo oordoppen onderscheiden?

Om u te helpen de zijden van uw producten te identificeren, voegen we een markering met de letter "R" toe aan het rechterproduct.

Ik heb last van mijn aangepaste oorstukjes, wat moet ik doen?

We raden u aan uw product enkele weken te proberen voordat u contact met ons opneemt. Het kan enkele weken duren voordat uw oren gewend zijn aan de oordoppen. Als het ongemak aanhoudt, nodigen wij u uit om contact op te nemen met ons ondersteuningsteam dat u op de best mogelijke manier zal begeleiden.

Ik ben erg blij met mijn decilo producten. Wat zou ik vervolgens doen?

Deel uw feedback met ons en vertel het anderen 😊

Oorafdrukken

Ear Impressions

 Waarom moet u oorafdrukken maken om een decilo-product te produceren?

Onze producten worden op maat gemaakt, zodat ze perfect passen bij de vorm van uw oren. Omdat elk oor uniek is (zelfs uw linkeroor is anders dan uw rechteroor!), zijn decilo producten de enige die u optimaal comfort en een perfecte pasvorm bieden. Om een decilo product te kopen, hebben we dus uw oorafdrukken nodig. Het is de enige manier om alle details van deze te hebben.

Visuel 2 NL.png

Waar kan ik mijn oorafdrukken maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw oorafdrukken te maken :

Optie 1 : Bezoek ons in onze hoofdwinkel in Brussel (Edith Cavellstraat 171, 1180 Ukkel - België). Ons team van gecertificeerde audiologen zal uw oorafdrukken in 3D gratis maken. Gelieve een afspraak te maken.

Optie 2 : Als u niet onze hoofdwinkel kunt bezoeken, maak dan een afspraak met een van onze dealers. Zie de pagina "Waar te kopen" om de dichtstbijzijnde geautoriseerde audioloog dealer te vinden. De contactgegevens van onze edalers worden daar direct weergegeven.

Optie 3 : Als u geen dealer bij u in de buurt kunt vinden, neem dan contact met ons op. Wij zullen u doorverbinden met een lokale audioloog bij u in de buurt. Hij of zij zal zorgen voor het maken van uw oorafdrukken en deze achteraf naar ons toe sturen.

Optie 4 : We kunnen ook bij u komen. Dit is een perfecte optie voor een team (festivalploeg, harmonie, muziekband, sportteam...). Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Moet ik betalen om mijn oorafdrukken te maken?

Nee, bij aankoop van een decilo-product zijn de kosten van oorafdrukken bij de aankoopprijs inbegrepen.

Wat is een audioloog?

Een audioloog (of audicien) is een gezondheidsprofessional die gehoor- en evenwichtsproblemen diagnosticeert en behandelt. Ze zijn ook getraind om de juiste oorafdrukken te maken. We werken alleen met gecertificeerde audiologen.

Ik heb al een decilo-product gekocht, moet ik nieuwe oorafdrukken maken?

Wanneer u een decilo op maat gemaakt product koopt, bewaren wij uw oorafdrukken in onze database voor 5 jaar. Dit betekent dat u geen nieuwe oorafdrukken moet maken als u een nieuw decilo product wilt bestellen of als u uw product kwijt bent.

Hoe lang duurt de oorafdruk?

Met de nieuwste technologie die we gebruiken, duurt een oorafdruk 2 tot 3 minuten. Dit is 3 tot 4 keer sneller dan de traditionele methode. Het duurt ongeveer 5 minuten om een afdruk van beide oren te krijgen.

Hoe lang duurt de afspraak om oorafdrukken te maken?

Een afspraak voor oorafdrukken te maken duurt ongeveer 20 tot 30 minuten.

Hoe worden oorafdrukken gemaakt?

Er zijn 2 methoden om oorafdrukken te maken:

1.    3D-methode : U kunt uw oorafdrukken in 3D maken in onze hoodwinkel in Brussel. U zult verbaasd zijn om uw oren in 3D te ontdekken dankzij deze unieke technologie!

2.    Traditionele methode : U kunt uw oorafdrukken ook met de traditionele manier (injectie van een siliconenpasta in uw oren) bij een van onze dealers maken (zie de pagina "Waar te kopen"). In elk oor wordt een siliconenmateriaal geïnjecteerd. Dan verhardt de materiaal en wordt de afdruk uit je oren verwijderd.

Gehoorbescherming

Hearing Protection

Waarom moet ik mijn oren beschermen?

Veel factoren zoals geluid, water, hoogte... kan uw gehoor aantasten en uw comfort verstoren. Blootstelling aan lawaai kan onomkeerbare gehoorproblemen en andere schadelijke effecten zoals stress, slapeloosheid, angst...veroorzaken. Het dragen van gehoorbescherming zal deze ongemakken elimineren en uw gehoor beschermen.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie lopen 1,1 miljard mensen het risico op gehoorbeschadiging als gevolg van schadelijk lawaai van nachtclubs, concerten, bars en andere evenementen.

Visuel 1 NL.png

Welk geluidsniveau kan gehoorschade veroorzaken?

De decibel (afkorting "dB") is de meeteenheid voor het geluidsniveau. Onomkeerbare gehoorschade kan optreden van meer dan 8 uur blootstelling aan 85 dB. Een concert kan gemakkelijk 100 dB bereiken. Zonder gehoorbescherming kunnen uw oren al na 15 minuten onomkeerbare gehoorschade oplopen (gehoorverlies, oorsuizingen...)!

Meer dan 1 op de 10 mensen heeft permanente tinnitus of oorsuizingen. 7 van de 10 mensen hebben tinnitus na een festival ervaren. Dit probleem is te wijten aan een gebrek aan bewustzijn van de onomkeerbare auditieve gevolgen van intense blootstelling aan geluid. Aangezien ons gehoor essentieel is voor ons sociale leven, is het daarom dringender om er voor te zorgen.

Hoe hoger de geluidsintensiteit, hoe korter de aanbevolen maximale blootstellingstijd is. Ontdek hieronder de maximale blootstellingstijd op basis van de geluidsintensiteit.

Hoe kunt uw gehoor effectief beschermen?

Hier zijn 3 tips om uw gehoor te beschermen:

  1. Verwijderen, verminderen of afstand nemen van de geluidsbron : De geluidsintensiteit neemt met 6 decibel af wanneer u de afstand tot de geluidsbron verdubbelt. Als u zich bijvoorbeeld 20 meter van een luidspreker bevindt en u beweegt zich 40 meter daarvandaan, zal de geluidsintensiteit met 6 decibel dalen.
     

  2. Pauzes nemen : Als uw oren gedurende lange tijd aan hoge geluidsniveaus worden blootgesteld, is het belangrijk om regelmatig pauzes te nemen op rustige plaatsen om uw oren te laten rusten.
     

  3. Uw oren beschermen : Er zijn verschillende oplossingen om uw oren te beschermen. Standaard oordopjes (schuimoordopjes of filterdopjes), oorkappen en op maat gemaakte oordopjes. Op maat gemaakte oordopjes zijn veruit de beste en eenvoudigste oplossing om uw oren te beschermen en gehoorschade te voorkomen (gehoorverlies, oorsuizingen...). Het is de enige oplossing die uw oren 100% beschermt en absoluut comfort biedt. De op maat gemaakte oordopjes zijn discreet, gemakkelijk te gebruiken en kunnen meer dan 5 jaar worden gebruikt. Dankzij de akoestische filters blijft de geluidskwaliteit van muziek en spraak perfect behouden.
     

Hieronder vindt u een vergelijking van de verschillende soorten gehoorbescherming.

comparaison-protections-NL.jpg

Wat is het verschil tussen standaard oordopjes en op maat gemaakte oordopjes?

Standaard oordopjes zijn oncomfortabel en passen niet goed in de oren, waardoor schadelijke geluiden binnendringen en uw oren beschadigen. Zelfs als je standaard oordopjes draagt, zul je nooit goed beschermd zijn omdat ze nooit perfect in je oren zullen passen. Dit komt omdat de vorm van elk oor uniek is (zoals vingerafdrukken!). Wist je dat zelfs je linker- en rechteroor verschillend zijn?

Op maat gemaakte oordopjes passen perfect bij de vorm van uw oren. Die oordopjes zullen nooit uit uw oren vallen. Ze bieden een ultiem comfort en een perfecte bescherming. Ontdek in de onderstaande tabel de voordelen van op maat gemaakte oordoppen ten opzichte van standaard gehoorbescherming. Ontdek in de onderstaande tabel de voordelen van op maat gemaakte oordopjes ten opzichte van standaard oordopjes.

Zijn decilo oordoppen op maat geschikt voor iedereen?

a, natuurlijk! decilo oordopjes worden precies in de vorm van uw oren gemaakt. decilo oordopjes zijn dus geschikt voor alle leeftijden (kinderen & volwassenen).

Waar kan ik decilo oordopjes gebruiken?

We hebben decilo oordopjes ontwikkeld voor verschillende situaties: Muziek, Slapen, Zwemmen, Motorsport, Vliegtuigreizen, Werken in de Industrie, Klussen, Open Space, Studies... Bezoek onze pagina over gehoorbescherming om alle toepassingen te ontdekken. Als uw situatie niet op onze website staat, contacteer ons. We hebben een oplossing voor elke situatie. 

Blijven de decilo-oordoppen in mijn oren zonder eruit te vallen?

Ja, natuurlijk! In tegenstelling tot standaard oordopjes zijn decilo oordpjes op maat gemaakt, zodat ze perfect passen bij de vorm van uw oren. Ze zijn gemaakt naar de exacte vorm van je oren. Vergeet de dagen wanneer je standaard oordopjes uit je oren vielen. Je decilo oordopjes zullen niet in je oren bewegen.

Hoe lang kan ik mijn decilo oordopjes gebruiken?

Dankzij de hoogwaardige materialen die we gebruiken, zijn de decilo oordopjes duurzaam en herbruikbaar voor vele jaren (of zelfs voor altijd 😉). Als u voor uw decilo oordopjes zorgt, zult u ze zeker meer dan 5 jaar kunnen gebruiken. U draagt zo bij aan het behoud van het milieu.

Onze oren blijven ons hele leven lang licht van vorm veranderen. Daarom raden wij u aan om de pasvorm van uw oordopjes te laten controleren (vooral bij kinderen of mensen die een aanzienlijke gewichtsverandering hebben). Afhankelijk van de pasvorm van uw oordopjes adviseren wij u om na ongeveer 5 jaar uw oordopjes te vernieuwen door een nieuwe oorafdruk te maken.

Betalen mutualiteiten of ziektekostenverzekering een deel van de prijs van de decilo oordopjes terug?

Ja, sommige mutualiteiten of ziektekostenverzekering betalen tot 50% van de prijs van uw op maat gehoorbescherming terug. Wij nodigen u uit om direct contact op te nemen met uw mutualiteit of zorgverzekeraar voor meer informatie over een eventuele terugbetaling. U heeft geen medisch receptplichtige nodig om een een eventuele terugbetaling te krijgen. Wij geven u de nodige documenten voor de terugbetaling.

Heb ik een medisch voorschrift nodig om op maat gemaakte oordopjes te maken?

Nee, u hoeft geen voorschrift van uw arts te hebben om op maat gemaakte oordopjes te maken. Wij zijn gecertificeerde audiologen en onze op maat gemaakte oordopjes zijn goedgekeurd volgens de Europese richtlijnen. Diverse mutualiteiten betalen een deel van de prijs van de oordopjes terug. U heeft geen medisch recept nodig.

Moeten decilo oordopjes worden opgeladen?

Nee, er zit geen elektronica in onze oordopjes. Onze technologie van depmping en bescherming gebeurt op een passieve manier. Je hoeft je geen zorgen te maken over batterijen.

Wat is het doel van de lektest? (voor oordoppen met filters)

Het controleren van de pasvorm en de dichtheid van op maat gemaakte oordopjes met filters is essentieel om een perfecte bescherming en een optimale akoestische kwaliteit te garanderen. Een op maat gemaakte oordop die niet volledig dicth is, kan de demping van meer dan 10 dB verminderen, waardoor de gebruiker gevoelig is voor gehoorbeschadiging. Deze test kan door ons of door een van onze dealers worden uitgevoerd.

Zijn filters van de oordopjes onderling uitwisselbaar? (voor oordoppen met filters)

Ja, absoluut! U heeft de mogelijkheid om eenvoudig uw filters te vervangen op basis van de geluidsintensiteit van uw omgeving. U kunt uw filters zelf in een paar seconden vervangen. Dit is ideaal om verschillende situaties te combineren (bijvoorbeeld naar concerten gaan en in het lawaai werken) zonder nieuwe oordoppen te kopen. Ontdek het assortiment van onze verwisselbare filters in de rubriek Accessoires.

Ik heb oorsuizen (tinnitus). Kunnen decilo oordoppen mij helpen?

decilo oordopjes zijn ontworpen om uw oren te beschermen voor een specifieke toepassing. Sommige van onze oordopjes (vooral die voor muziek) zijn speciaal ontworpen om u te beschermen tegen lawaai met behoud van een uitstekende geluidskwaliteit. Ze voorkomen de ontwikkeling van uw tinnitus, maar zijn geen geschikte remedie voor bestaande tinnitus.

Ik heb last van hyperacusis. Kunnen decilo oordopjes mij helpen?

Ja, natuurlijk! Sommige van onze oordopjes (vooral die voor muziek) zijn speciaal ontworpen om u te beschermen tegen lawaai met behoud van een uitstekende geluidskwaliteit. Ze zijn daarom zeer geschikt voor mensen met hyperacusis (of verhoogde gevoeligheid voor lawaai). Met de decilo oordopjes kunt u normaal blijven leven zonder gestoord te worden door hoge geluidsniveaus (openbaar vervoer, restaurants, lawaaierige straten...).

Kan het dragen van oordopjes mij een oorontsteking geven?

Nee! Het dragen van op maat gemaakte oordopjes kan geen oorontsteking veroorzaken. Daarnaast zijn al onze op maat gemaakte oordopjes voorzien van een antiallergische bescherming.

Hoe kan ik mijn decilo oordopjes gebruiken en schoonmaken?

Onze oordopjes zijn gemakkelijk te gebruiken en te reinigen. Bij elke bestelling voegen we een gebruikershandleiding toe met details over hoe ze in te plaatsen, te verwijderen, te reinigen en te onderhouden.