top of page
iStock-1224034141.jpg

LAWAAI OP DE WERKPLEK

Lawaai is alomtegenwoordig op de werkplek en heeft ernstige en onomkeerbare gevolgen voor de gezondheid van de werknemers. Vandaag de dag loopt meer dan 90% van de aan lawaai blootgestelde werknemers het risico op onomkeerbare gehoorproblemen. Doofheid is een van de meest voorkomende beroepsziekten. Gehoorbescherming op maat is een doeltreffende manier om het gehoor van werknemers te beschermen.

Europese lawaaiverordening 2016/425

echelle_bruit_NL.jpg

Lex,8h = het gemiddelde dagelijkse niveau van blootstelling aan geluid, uitgedrukt in dB(A)

Lp,c = het piekgeluidsdrukniveau voor intense en korte geluiden, uitgedrukt in dB(C)

Bij de analyse van het risico van lawaai op de werkplek moet rekening worden gehouden met de intensiteit van het lawaai en de duur van de blootstelling. De oren kunnen 8 uur lang aan 80 decibels worden blootgesteld. Een extra 3 decibel verdubbelt de hoeveelheid akoestische energie, en halveert dus de belichtingstijd. In de industrie worden de oren van werknemers vaak blootgesteld aan een geluidsintensiteit van 100 dB, wat overeenkomt met een maximale blootstelling van 5 minuten zonder onomkeerbare gehoorschade op te lopen!

De Europese verordening beschermt aan lawaai blootgestelde werknemers om schade aan hun gezondheid te voorkomen. Vanaf een gemiddelde dagelijkse blootstelling aan lawaai van 80 dB is het voor werkgevers verplicht om werknemers doeltreffende gehoorbescherming te bieden. De Europese verordening voorziet ook in maatregelen die moeten worden genomen als bepaalde drempelwaarden voor harde en korte geluiden worden overschreden. U kunt meer lezen over de Europese verordening op onze blog.

idea.png

Gebruik ons tool om uw veilige blootstellingstijd aan lawaai te berekenen

découpe au laser

Er bestaan oplossingen om werknemers tegen lawaai te beschermen!

Om werknemers die aan lawaai worden blootgesteld zo goed mogelijk te beschermen, is de eerste doelstelling altijd het lawaai bij de bron te verminderen. Dan is het van essentieel belang om werknemers uit te rusten met geschikte en doeltreffende gehoorbescherming. Er bestaan verschillende gehoorbeschermingsoplossingen: Oorkappen, Schuim oordoppen, gehoorbescherming op maat... Op maat gemaakte oordopjes zijn de meest doeltreffende en comfortabele gehoorbescherming.

bouchons_hard_cordon.png
decilo_detectables.jpg

Bij decilo is het onze missie om het gehoor van aan lawaai blootgestelde werknemers te beschermen. Om de beste op maat gemaakte oordopjes te vervaardigen en een unieke en innovatieve kwaliteitsservice te bieden, hebben wij 10 kwaliteitsverbintenissen vastgelegd.

bottom of page